500 gram magere runderlappen/hacheevlees
hacheekruiden
4 grote uien
vleesbouillontablet
30 gram bloem
2 laurierblaadjes
4 kruidnagelen
1 theelepel bruine suiker
1½ eetlepel appelstroop
4 eetlepels azijn
boter/margarine
maïzena
rode paprika
1 kilo goudrenetten
Bereidingswijze
Vlees in dobbelsteentjes snijden, bestrooien met hacheekruiden. Uien pellen en in ringen snijden. Ongeveer 4 deciliter water met bouillontablet aan de kook brengen. Uien in braadpan in boter enkele minuten zachtjes fruiten. Uit de pan nemen en opnieuw boter verhitten. Vlees in de pan doen en al omscheppend, op matig hoog vuur, in ±5 minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppend nog een halve minuut meebakken.
Voeg aan het vlees de uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagelen, suiker, appelstroop en azijn toe. Al roerend aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur ongeveer 2½–3 uur zachtjes stoven tot het vlees helemaal gaar is; wel regelmatig omscheppen.
Laatste kwartier de in stukjes gesneden rode paprika toevoegen. Ondertussen de helft van de appels in stukjes snijden en koken met wat water en suiker. De andere helft van de appels in plakjes snijden (deze niet koken).
Als het vlees gaar is, laurierblaadjes en kruidnagelen verwijderen. Hachee binden met maïzena tot het lichtgebonden is. Alles overbrengen in een ovenschaal:
Laag aardappelpuree; hierop paneermeel met een klontje boter
Zet de schaal een kwartier in een voorverwarmde oven van 200°C.
Eet smakelijk.