Jachtschotel voor vier personen

Ingrediënten

500 gram magere runderlappen/hacheevlees
hacheekruiden
4 grote uien
vleesbouillontablet
30 gram bloem
2 laurierblaadjes
4 kruidnagelen
1 theelepel bruine suiker
1½ eetlepel appelstroop
4 eetlepels azijn
boter/margarine
maïzena
rode paprika
1 kilo goudrenetten

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Vlees in dobbelsteentjes snijden, bestrooien met hacheekruiden. Uien pellen en in ringen snijden. Circa 4 deciliter water met bouillontablet aan de kook brengen. Uien in braadpan in boter enkele minuten zachtjes fruiten. Uit de pan nemen en boter opnieuw verhitten. Vlees in de pan en al omscheppende, op matig hoog vuur, in ±5 minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppende nog ½ minuut meebakken.

Voeg aan het vlees uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagelen, suikers, appelstroop en azijn toe. Al roerende aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur ongeveer 2½-3 uur zachtjes stoven tot het vlees helemaal gaar is; wel af en toe omscheppen.

Laatste kwartier de in stukje gesneden rode paprika toevoegen. Ondertussen de ½ van de appels in stukjes en koken met wat water en suiker. De andere ½ van de appels in plakjes snijden (deze niet koken).

Als het vlees gaar is laurierblaadjes en kruidnagelen verwijderen. Hachee binden met maïzena tot het lichtgebonden is. Alles overbrengen in een ovenschaal:

laag hachee
laag gekookte moes
laag in plakjes gesnedenappels
laag aardappelpuree; hierop paneermeel met klontje boter

Zet de schaal een kwartier in een voorverwarmde oven van 200°C.

Eet smakelijk.