Kabeljauwschotel voor vier personen

Ingrediënten

1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g)
3 uien
1 zakje verse bieslook (25 g)
1 prei
½ blikje doperwtjes
1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 250 g)
boter of margarine om in te vetten
1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
125 ml slagroom
ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.

Eet smakelijk.