250 gram rijst
3 uien, gesnipperd
1 klein blikje ananas (uitgelekt, sap bewaren)
4 kleine of 3 grote bananen (in plakjes)
1 potje zure room
400ml kipbouillon
300 gram kipfilet
2 eetlepels kip-kerriekruiden
Peper en zout naar smaak
Maïzena of bloem om te binden
Olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze
Bak de kip: Verhit olie of boter in een pan en bak de kipfiletblokjes rondom goudbruin.
Fruit de ui Voeg de gesnipperde uien toe en fruit ze mee tot ze glazig zijn.
Kruiden toevoegen: Bestrooi de kip en uien met de kip-kerriekruiden en breng op smaak met peper en zout.
Vocht toevoegen: Schenk het ananassap en de kipbouillon erbij en laat het geheel 7 minuten zachtjes pruttelen.
Ananas en zure room: Voeg de ananasstukjes en zure room toe. Bind de saus indien nodig met een beetje maïzena of bloem.
Bananen erdoor: Schep als laatste de bananenplakjes erdoor en verwarm nog even kort (niet te lang, anders worden de bananen te zacht).
Serveren: Serveer de kip-kerrie-banaan met de gekookte rijst er apart bij.