Ko Lo Yuk voor vier personen

Ingrediënten

500 gram hamlappen of filetlapjes
1 paprika
1 grote prei
blik ananas (bijvoorbeeld 10 schijven)
groot blikje of 2 kleine blikjes tomatenpuree
half bakje champignons
stukje courgette
mosterd, knoflook, ketjap, tomatenketchup
suiker, azijn, sambal, maïzena
sla + ingrediënten (wat u smaakvol vindt)
250 gram rijst

Bereidingswijze

Het vlees in stukjes snijden en het vlees licht kruiden. Maak de marinade door het volgende door elkaar te roeren:
6 eetlepels ketjap
3 eetlepels water (mag ook rode wijn of sherry zijn)
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels tomatenketchup
2 teentjes knoflook
Laat het vlees 2 uren in de marinade staan.
Kook de rijst en bereid de sla zoals u gewend bent.

Maak de saus als volgt:
Smelt een klontje boter in een braadpan en bak hierin langzaam de in stukjes gesneden paprika glazig. Voeg nu de in stukjes gesneden champignons, courgette en prei toe en laat even pruttelen. Snijd ongeveer 5 schijven ananas in stukjes en voeg toe. Het ananassap en het blikje tomatenpuree erbij doen. Even flink doorroeren. 5 eetlepels suiker en 5 eetlepels azijn toevoegen. Sambal en water erbij doen. Even laten pruttelen en saus binden met het maïzenapapje.

Het vlees even lekker doorbakken.

Eet smakelijk.