250 gram Mie (helft van een pak
250 gram rundergehakt (normaal kruiden) peper/nootmuskaat
1 vlakke theelepel paprikapoeder, ketjap manis
2 grote uien
1 rode of groene paprika en courgette
half bakje champignons
1 klein blikje tomatenpuree
2 eieren
5 eetlepels melk, 25 gram boter
Zakje geraspte oude, belegen of jonge kaas
Kook de Mie volgens de gebruiksaanwijzing. Uitlekken in het vergiet. Bak het gehakt en verkruimel dit.
Fruit de in stukje gesneden uien. Zodra de uien goudgeel zijn de in stukjes gesneden paprika, courgette en
champignons erbij voegen. Laat dit meebakken tot ze zacht zijn geworden.
Voeg de paprikapoeder, een mespunt nootmuskaat, een scheut ketjap, tomatenpuree en wat peper toe
Meng de Mie door het gehaktmengsel.
Vul de beboterde vuurvaste schaal met dit mengsel. Klop de eieren los
met de melk, voeg een beetje peper en de kaas toe. Schenk dit over de Mie. Laat het even staan om het tot
de bodem te laten zakken. Zet de schotel 20-25 minuten in het midden van de oven op stand 5-6.
Eet smakelijk.