Pilav voor 4 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden Snijd de hamlappen in blokjes. Kruid het vlees met vleeskruiden en bak het in een grote pan mooi goudbruin.
  2. Groenten toevoegen Snijd de uien en champignons. Voeg ze toe aan het vlees en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Snijd de prei in ringen en roer deze erdoor.
  3. Saus maken Bereid het pakje tomatensoep met 100 ml water. Giet de soep bij het vlees-groentenmengsel. Voeg sambal, ketjap en cayennepeper toe naar smaak. Roer goed door.
  4. Perziken erbij Voeg het sap van het perzikenblik toe en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd 5 halve perziken in stukjes en voeg ze op het eind toe. Even doorwarmen.
  5. Serveren Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pilav met rijst en een frisse salade.

Tip

Laat het vlees net iets langer doorbakken voor extra smaak en een lekker korstje.

Eet smakelijk!