Zalmschotel voor vier personen

Ingrediƫnten

Bladerdeeg +- 7 plakjes
4 eieren
2 zalmmootjes
Zwarte peper
Verse peterselie
1 rode paprika
Doosje kastanjechampignons
Knoflook
Olijfolie
Tomaten puree 400 ml
Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Haal ongeveer een uur van te voren de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  2. Verwarm de oven op 200 graden voor (hetelucht).
  3. Neem een beslagkom, en doe hier de eieren, peper en peterselie in. Goed door roeren!
  4. Snij de zalm in reepjes en roer deze door de eiermix.
  5. Snij de paprika en champignons in grove stukken en bak deze in een pan, voeg op het laatste moment knoflook toe en laat deze kort meebakken. Doe het geheel bij het eiermengsel.
  6. Neem een ovenschaal en vet deze in. Bedek nu de bodem met het bladerdeeg. Giet het eiermengsel in de ovenschaal. Neem de tomaten puree en giet deze voorzichtig over de mix zodat er een rood toplaagje bestaat (ook lekker met een beetje oregano er over heen) en eventueel een beetje geraspte kaas er over heen voor een krokant toplaagje.
  7. Doe de taart +- 45 min in de oven en laat deze daarna even afkoelen.

Eet smakelijk.