Rekenblad met balans, resultatenrekening en liquiditeitsprognose

Inleiding

Een goed bedrijfsplan kent een onderbouwd financieel hoofdstuk. Woorden die de ideeën beschrijven rollen vaak zo uit de pols rollen. Het financiële hoofdstuk kent echter de onverbiddelijke controle van aansluiting van de balans, resultatenrekening en liquiditeitsprognose. Niets is lastiger dan alle overzichten te laten sluiten. Vooral als u op het laatste moment nog de nieuwe omzetprognoses moet verwerken. Dan gaat natuurlijk van alles mis en sluipt er altijd wel een foutje in de berekeningen.

Oplossing

Vooral als u meerdere keren een balans, resultatenrekening en liquiditeitenoverzicht moet verstrekken met gewijzigde veronderstellingen en uitgangspunten, is het handig om alle drie overzichten met formules op elkaar aan te laten sluiten. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Alleen het bedenken en bouwen kost vaak meer dan 5 dagen. En dan hebben we het nog niet over de kennis van Excel die nodig is om alles flexibel te maken.

balansenresultatenrekening

Kant en klaar

Gelukkig heeft Alforto al een balans, resultatenrekening, liquiditeitsoverzicht per maand/week en kengetallen gemaakt. U kunt dit rekenblad downloaden (111.630 bytes) en zo vaak toepassen als u zelf wilt. Het rekenblad is niet beveiligd. In het tabblad Invulinstructie staat de korte handleiding voor het invullen van het rekenblad. Verbeteringen en opmerkingen kunt u sturen naar arjenmeijer@alforto.nl.

Bijdrage

Dit bespaart u veel werk en tijd. In ruil hiervoor vragen we u € 100 te storten op rekening 33.59.15.299 van Bake for Life in Leusden onder vermelding van “Alforto rekent mee!”. Bake for Life geeft jonge gehandicapten en kansarmen in de derde wereld een kans door het opzetten en inrichten van bakkerijen waar ze al doende worden opgeleid tot bakker.

Extra ondersteuning

Alforto ondersteunt u graag. Ook hierbij willen we graag ons beste beentje voorzetten. We maken de vergoeding voor de eerste dag ondersteuning over aan Bake for Life. We kunnen u opleiden in het gebruik van het rekenblad. We kunnen het rekenblad uitbreiden, aanpassen, etc. Mail uw vragen naar arjenmeijer@alforto.nl.

Zie ook:

Bron: Alforto. Datum laatste inhoudelijke wijziging 11 februari 2013.


Did you see an error? Mail us. We are grateful to you.

Share on